Suriname Herald | PADF and KPS Provide Training on Resistance and Prevention (Dutch)

Published on July 27, 2015

De Pan American Development Foundation (PADF) en het Korps Politie Suriname (KPS), hebben ervoor gezorgd dat er in Suriname een geaccrediteerde training wordt verzorgd. Deze training duurt van 27 juli tot en met 5 augustus op de politieacademie.

De training met als titel “Resistance and Prevention Program (RAPP)” oftewel “Weerstand en Preventie Programma (WEPP)”, is een trainingsprogramma dat is bestemd voor ambtenaren en niet-gouvernementele organisaties. De training is gefocust op sociale criminaliteitspreventie onder de jongeren als risicogroep.

Tijdens de training zal ook aandacht worden besteed aan de diverse strategieën om criminaliteit aan te pakken. Deze training gaat ook in op burgerveiligheid vanuit een preventieve perceptie. Daarnaast zal kennis worden uitgewisseld omtrent buurtmanagement en capaciteitsversterking van buurten.

26 personen nemen deel aan deze training onder wie politieambtenaren, ambtenaren van het Openbaar Ministerie, de ministeries van Sport- en Jeugdzaken, Justitie en Politie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en een lid van een niet-gouvernementele organisatie.

De docenten zijn twee politieambtenaren van de Portland Police uit de Verenigde Staten. Deze training maakt deel uit van een regionale inspanning die zich richt op Suriname, de Bahamas en Trinidad en Tobago. De training wordt gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in het kader van het Caribbean Security Initiative (CBSI).